Obľúbené reštaurácie aj hudobný žáner. Čo všetko vie o nás Google?

Google je súčasťou nášho každodenného života - používame ho na vyhľadávanie informácií, sledovanie videí, navigáciu v meste a marketéri aj na správu reklám či vyhodnocovanie kampaní prostredníctvom analytických nástrojov. Čo všetko Google o nás vie? Tu sú niektoré z informácií, ktoré Google zhromažďuje, a odkazy na to, kde si môžete prezrieť a spravovať tieto informácie.

Google Search

Google sleduje vaše vyhľadávanie, aby vám mohol poskytnúť personalizované výsledky a reklamy. Vašu históriu vyhľadávania môžete skontrolovať a spravovať na stránke Google Activity.

YouTube

Google sleduje videá, ktoré ste si pozreli, a videá, ktoré ste označili ako "Páči sa mi", aby mohol vylepšiť vaše odporúčania na YouTube. Tieto informácie nájdete v sekcii "História" na YouTube.

Google Maps

Google sleduje polohy a miesta, ktoré ste navštívili, pomocou Google Maps. Môže to zahŕňať vaše domáce a pracovné miesto, obľúbené reštaurácie a podobne. Tieto informácie môžete skontrolovať a spravovať v časti "Vaša časová os" na Google Maps.

Google Ads

Google zaznamenáva informácie o reklamách, ktoré si prezriete alebo na ktoré kliknete, aby vám mohol zobrazovať relevantnejšie návrhy. Tieto informácie môžete skontrolovať a spravovať na stránke Google Ad Settings.

Je dôležité si uvedomiť, že môžete kontrolovať a upravovať mnoho z týchto informácií. Môžete tiež nastaviť automatické mazanie niektorých údajov, napríklad histórie vyhľadávania, alebo dokonca úplne zastaviť sledovanie niektorých informácií. Urobte si čas a prejdite si svoje nastavenia na Google. Je dobré ich pravidelne kontrolovať, aby ste sa uistili, že ste pohodlní s tým, ako a prečo sú vaše údaje zbierané a používané.



Mohlo by vás zaujímať:


Zaujímavé produkty z DigiSkilly.sk: