Digitálne odtlačky: Čo všetko sociálne médiá vedia o vás?

Sociálne médiá sa stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Zdieľame na nich naše pocity, fotografie, skúsenosti a komunikujeme s priateľmi. Ale čo všetko vedia sociálne médiá o nás? Tu je zoznam niektorých informácií, ktoré sociálne siete zhromažďujú, a odkazy, kde môžete skontrolovať a spravovať tieto informácie.

Facebook

Facebook zbiera množstvo informácií o vašej aktivite, vrátane príspevkov, ktoré zdieľate, komentárov, ktoré napíšete, stránok, ktoré sledujete, a ľudí, s ktorými ste spojení. Tieto informácie môžete skontrolovať a spravovať na stránke Facebook Activity Log.

Instagram

Instagram, ktorý vlastní Facebook, sleduje vašu aktivitu, vrátane fotografií a príspevkov, ktoré zdieľate, profilov, ktoré sledujete, a obsahu, ktorý označíte ako "Páči sa mi". Tieto informácie nájdete na stránke Instagram Activity.

Twitter

Twitter sleduje vaše tweetovanie, retweetovanie a ľudí, ktorých sledujete. Tieto informácie môžete skontrolovať a spravovať na svojom Twitter profile.

LinkedIn

LinkedIn zhromažďuje informácie o vašej profesionálnej kariére, vzdelaní, zručnostiach, ľuďoch a skupinách, ktoré ste sa rozhodli sledovať. Tieto informácie môžete skontrolovať a upravovať na stránke LinkedIn Settings.

Snapchat

Snapchat sleduje vaše Snaps a príbehy, ľudí, ktorých sledujete, a informácie o vašej lokalite. Tieto informácie môžete skontrolovať a spravovať na Snapchat Settings.

Dôležité je pripomenúť, že máte kontrolu nad informáciami, ktoré zdieľate na sociálnych médiách. Môžete meniť svoje nastavenia súkromia, spravovať svoje údaje a rozhodnúť sa, čo chcete zdieľať. Urobte si čas a prejdite si svoje nastavenia na sociálnych sieťach.



Mohlo by vás zaujímať:




Zaujímavé produkty z DigiSkilly.sk:


Zaujímavé produkty z DigiSkilly.sk: